Itsensä kehittämisen tuolle puolen - vajrayana ja buddhalainen turvautuminen

Weekend event

16.-18.6.
Pe klo 18-20
La klo 10-17
Su klo 10-14
Drala Thang Helsinki
Koroistentie 6A
Ruskeasuo
Helsinki, Finland
Buddhalaisuus ei ole vain itsensä kehittämistä. Se on astumista virtaan, joka on meitä suurempi.
Luottamus tähän ilmaistaan perinteisesti turvautumisena buddhalaisuuteen.
Sana turvautuminen tarkoittaa kirjaimellisesti suojapaikan etsimistä. Buddhalaisuuteen turvautumisessa ei kuitenkaan ole kysymys vetäytymisestä pois elämästä tai itsemme suojelemisesta elämältä.
Turvautuminen ei ole pakenemista todellisuudesta. Se on päinvastoin luottamuksen vahvistamista siihen, mikä on lopulta todellista.Turvautuminen on mahdollisuus vapautua kaksijakoisesta hämmennyksestämme.

“Buddhalaiseksi tuleminen on prosessi, jossa jatkuvasti tulemme buddhalaiseksi - murtaudumme jatkuvasti ulos rajoitteistamme ja ehdollistuneesta tavastamme havaita.” -Ngak’chang Rinpoche

Tämän viikonlopun aikana Ngakpa Trømtsal Dorje esittelee buddhalaisen turvautumisen neljä eri tasoa dzogchen-perinteen näkökulmasta.
Hän esittelee vajrayana-perinteen näkemyksen eri buddhalaisista kulkuneuvoista ja kertoo muun muassa miksi sangha, harjoittajien yhteisö ja opettaja ovat niin keskeisiä vajrayanassa. Viikonlopun päättää turvautumisseremonia.
Viikonlopun aikana tutustutaan myös meditaatioon ja harjoitukseen Nyingma-koulukunnan joogisessa perinteessä.

gakyil.jpg

40 euroa, sisältää lounaan la ja su, sekä kahvia ja teetä.

Ennakkoilmoittautuminen This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

All Aro gTer retreats are non-smoking events. Smokers are welcome to attend, but in accordance with Nyingma teaching, and Vajrayana Buddhism in general, we require participants to desist from the smoking of tobacco for the entire duration of the retreat – both on or off the premises where retreats are held. Tobacco in any form should not be brought to the retreat.