Hyväntuulinen tervejärkisyys

Viisi elämänohjetta dzogchenin näkökulmasta

Teaching

Kolmena keskiviikkoiltana, kahden viikon välein
8.3. 22.3. ja 5.4. klo 18-20.
Drala Thang -keskus ja zoom-yhteys.
Drala Thang Helsinki
Koroistentie 6A
Ruskeasuo
Helsinki, Finland
Eläminen mieleltään terveenä ja kunnollisena ihmisenä voi olla nykyajassa vaikeaa. Minkälaisen kannan ottaisi mihinkin asiaan ja miten elää monimutkaisessa maailmassa kunniallisella tavalla? Miten syödä, miten tehdä lukuisia muita valintoja?

Viisi elämänohjetta tunnetaan kaikissa buddhalaisissa perinteissä. Useimmiten ne esitellään eettisinä ohjeina siitä, miten elää buddhalaisena. Dzogchen-perinne avaa ohjeisiin toisenlaisen näkökulman, joka menee paljon moraalia pidemmälle. Viidessä elämänohjeessa on lopulta kyse tietoisuuden soveltamisesta arjessa. Tietoisuus alkaa harjoituksesta ja laajenee kaikkeen kanssakäymiseen maailman kanssa.

Tällä kolmen illan mittaisella kurssilla Ngakpa Trømtsal Dorje esittelee viisi elämänohjetta Huuhkajapäisen dakinin laulusta. Se on opetuskokonaisuus, joka on peräisin naispuolisen jooginin Aro Lingman (1886-1923) näkyopetuksista. Aro Lingman paljastamaa Aro gTér -perinnettä on kutsuttu Valaistuneiden naisten perintölinjaksi.

Huuhkajapäisen dakinin laulu on inspiroiva ylistys vapaudelle ja riemulle, joka syttyy todellisuuden perusluonteen oivaltamisesta. Se paljastaa keskeisten buddhalaisten opetusten radikaalin jakamattoman ytimen.

man walking in forest small.jpg

Ilmainen, vapaaehtoinen lahjoitus.

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it